Nije dobro da štednja raste, a investicija nema

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak tek se djelomično slaže s ministrom financija Slavkom Linićem da je za pad BDP-a ponajviše odgovoran realni sektor gospodarstva jer nije pokrenuo investicije i drži da za stanje u zemlji dio odgovornosti snose i Vlada i javni sektor pa i mediji.

Tijekom boravka u Slavonskome Brodu, gdje je s još petoricom ministara podržao akciju Udruge "Slap" koja okuplja roditelje djece oboljelih od malignih bolesti, Vrdoljak je odgovarajući na pitanja novinara o padu BDP-a ustvrdio da je to još jedno upozorenje da loptu treba spustiti na zemlju i pokušati zajedničkim snagama u idućoj godini preokrenuti zabrinjavajuće gospodarske  trendove. 

"Svatko u ovoj zemlji treba dati svoj doprinos, i Vlada i realni sektor, i javni sektor pa čak i mediji. Nama raste štednja. Kad raste štednja a  nemamo investicije znači da se ljudi boje i da ili ne vjeruju u Vladu ili sustav ili u sutra iz bilo kojeg razloga", rekao je Vrdoljak.

"Ali onaj tko misli da će biti aboliran, vara se. Tako da se moram složiti da je sigurno dio odgovornosti i na nastupu, namjerama, strategijama ili što god to bilo i realnog sektora", zaključio je Vrdoljak. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter