Nigerija: Ubijeno 26 studenata

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U napadu na studentski dom na sjeveroistoku Nigerije u utorak je ubijeno 26-ro studenata, izjavio je glasnogovornik škole.

Napad se dogodio u državnoj politehničkoj školi u državi Adamawa u ponedjeljak kasno navečer, rekao je telefonom čelnik sveučilišnog odjela za informiranje.

"Ubojice su išle od sobe do sobe, ubijajući ih jednog po jednog", rekao je svjedok Mohamed Awal koji u napadu nije ozlijeđen. Neki su ustrijeljeni a neki ubijeni mačetama, rekao je Awal.

Adamawa, kao i veliki dio sjevera Nigerije, nalazi se na udaru islamističkih pobunjenika ali policija istražuje i mogućnost da su ubojstva možda bila motivirana političkim sukobom unutar sveučilišta.

"Saznali smo da su došli i izvikivali imena nekih do žrtava i ubijali ih kako su izlazili. Neke su ostavili na miru što nas navodi na sumnju da je to djelo osoba iznutra", rekao je glasnogovornik Adamawe, Muhamed Ibrahim. On je rekao da je policija potvrdila da je ubijeno 25-ro studenata.

Izvor iz službi sigurnosti i nekoliko svjedoka su rekli da je broj ubijenih veći od 40.

Ibrahim je rekao da je prošlog tjedna policija izvršila pretres u studentskom domu u okviru akcije protiv militanata islamističke skupine Boko Haram. U pretrazi je policija našla granatu, desetke bombi kućne izrade, noževe i automatske puške. 

Policija istražuje i mogućnost da su ubojstva povezana sa sporom između dvije konkurentske političke skupine na sveučilištu oko izbora studentskih predstavnika u nedjelju. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter