Nigerija: U napadu ubijeno najmanje 33 vojnika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najmanje su 33 pripadnika nigerijske policije i vojske ubijena u ponedjeljak u napadu na sjeveroistoku Nigerije koji se pripisuje islamističkoj grupi Boko Haramu, rekao je u srijedu za France presse sigurnosni izvor koji je želio ostati anoniman.

U napadu je ubijeno 18 vojnika i 15 policajaca, a napad se dogodio u ponedjeljak navečer u području Buni Yadija u državi Yobe. Boko Haram u istom je mjestu početkom godine masakrirao nekoliko desetaka učenika. Grupa nije preuzela odgovornost za napad, no način djelovanja identičan je desecima sličnih akcija koje je ranije izvela ta islamistička grupa.

Napadači su bili u vojnim odorama, stigli su u kamionetu i uputili se prema vojarni smještenoj iznad policijske postaje, rekao je neimenovani sigurnosni izvor. "Mislilo se da su pripadnici vojske, pa su im vojnici otvorili vrata vojne baze u kojoj se potom dogodio napad."

Očevici su za AFP u utorak rekli da su napadači najprije pucali na vojsku na jednoj kontrolnoj točki te da su uništili mjesnu policijsku postaju te podmetnuli požare u kući dužnosnika regionalne uprave i u nekoliko upravnih zgrada. Pucali su i na osnovnu školu, u kojoj se u tom trenutku na sreću nitko nije nalazio, rekao je jedan od očevidaca. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter