Nigerija: U napadu na crkvu 8 mrtvih, 100 ranjenih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U napadu bombaša samoubojice u nedjelju na katoličku crkvu na sjeveru Nigerije ubijeno je najmanje osmero ljudi i ranjeno više od stotinu a u napadima iz odmazde ubijene su još najmanje dvije osobe, rekli su nigerijski dužnosnici.

Bombaš samoubojica je ujutro svoj džip napunjen eksplozivom uvezao u punu crkvu u Kaduni, etnički i vjerski miješan grad, rekli su svjedoci, javio je Reuters. Glasnogovornik nigerijske uprave za izvanredna stanja Yushua Shuaib je rekao da je potvrđena pogibija osam osoba u eksploziji te ranjavanje više od stotinu ljudi. Svjedoci su rekli da je snažna eksplozija oštetila mnoge zgrade u oklici.

Za sada nitko nije preuzeo odgovornost za napad na crkvu, ali je islamistička sekta Boko Haram poznata po sličnim napadima na kršćanske crkve u proteklih godinu dana. Ubrzo nakon ekplozije bijesna kršćanska mladež izašla je na ulice naoružana batinama i noževima.

Izvjestitelj agencije Reuters je rekao da je uz cestu vidio dva tijela kako leže u lokvama u krvi. Agencija AFP je izvijestila da je nakon napada skupina kršćana zapalila živog jednog muškarca koji je navodno musliman. Policija je po gradu postavila blokade i poslala ophodnje kako bi pokušala spriječiti širenje nasilja. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter