Nigerija: U napadu Boko Harama 15 mrtvih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Članovi islamističke grupe Boko Haram u ponedjeljak su napali tržnicu u selu s većinskim kršćanskim stanovništvom na sjeveroistoku Nigerije pri čemu je ubijeno 15 ljudi, rekli su očevici.

Dvadesetak naoružanih muškaraca u maskirnim odijelima u selo Daku stiglo je na motociklima te otvorilo vatru na mnoštvo u trenutku kada se ondje nalazilo najviše prodavača i kupaca.

"Nakon napada smo u obližnjem grmlju pronašli 15 tijela. Među ubijenima je i seoski načelnik", rekao je jedan od seljana za AFP. "Pucali su po svima, prisilivši ljude na bijeg. Sve koji su pokušali odmaknuti dalje progonili su na motociklima i potom ih ubili", rekao je očevidac.

"Mnogi su ranjeni, no uspjeli su pobjeći napadačima koji su pucali po trgovinama, štandovima, kućama, automobilima...", rekla je jedna trgovkinja koja se na vrijeme uspjela skloniti. Tvrdi da su napadači imali sofisticirano oružje te da su bacali i molotovljeve koktele.

Policija i vojska još nisu komentirali događaj niti izvijestili o broju žrtava. Jedan mjesni dužnosnik samo je potvrdio da se napad dogodio. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter