Nigerija: U eksploziji autobombe 29 mrtvih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U eksploziji automobila bombe na tržnici punoj trgovaca i kupaca u sjevernom nigerijskom gradu Maiduguriju, centru islamističkog revolta, u utorak je smrtno stradalo najmanje 29 ljudi, rekao je šef policije države Borno.

Zasad nitko nije preuzeo odgovornost za napad, no poznato je da su članovi zabranjene islamističke skupine Boko Haram, osnovane u Maiduguriju, tijekom četverogodišnjeg djelovanja u više navrata napadali škole, crkve te vojne i vladine zgrade. Bomba, koja je bila ostavljena u jednoj rikši eksplodirala je ispred zgrade državne televizije, rekli su za Reuters očevici. Među smrtno stradalima su dvoje djece i njihova majka, a ima i puno ozlijeđenih, rekao je Aba Kankami, novinar koji radi za državnu televiziju.

Glasnogovornik vojske Muhamad Dole kazao je kako je uhićena jedna osoba za koju se sumnja da bi mogla biti umiješana u napad.

Napad će biti prepreka vojnim akcijama predsjednika Goodlucka Jonathana koji je privremeno uspio "gurnuti" napade Boko Harama u ruralna područja. Naoružani članovi ove islamističke grupe 2. prosinca napali su zračnu vojnu bazu i vojarnu u blizini zračne luke Maiduguri, prekinuvši tim napadom šestomjesečno, relativno mirno razdoblje u gradu. (Hina/Reuters)

 


Podijeli: Facebook Twiter