Nigerija: Pripadnici Boko Harama ubili 43 učenika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Osobe za koje se sumnja da su pripadnici skupine Boko Haram upali su usred noći u spavaonicu u jednoj srednjoj školi na sjeveroistoku Nigerije i ubili 43 djece, što je najnoviji pokolj koji se pripisuje toj islamističkoj skupini, doznaje se u utorak od medicinskog i policijskog izvora.

Kako navode vojska i policija, pobunjenici su upali u srednju školu u Buni Yadiju koju pohađaju djeca od 11 do 18 godina. Napad podsjeća na lanjski u Gujbi, također u državi Yobeu, u kojemu je ubijeno više desetaka učenika.

"Napadnuta je škola u Buni Yadiju, oko 2.00 sata nakon ponoći" u utorak, rekao je vojni glasnogovornik Lazarus Eli. Napadači su bacili eksploziv na internat, pucali na djecu u sobama a neke su ubili hladnim oružjem, po neslužbenim informacijama. Napadnuti su samo dječaci, a djevojčice su pošteđene.

Nešto ranije policija te države je bila izvijestila o 29 mrtvih, ali nije mogla reći jesu li sve žrtve učenici te škole.

Boko Haram, što na hausanskom jeziku znači "zapadna izobrazba je grijeh", napala je mnoge škole na sjeveru Nigerije otkako se pobunila 2009. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter