Nigerija: 39 mrtvih u napadu Boko Harama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U napadu naoružane islamističke skupine Boko Harama na jedno selo na sjeveroistoku Nigerije u utorak navečer poginulo je 39 ljudi, rekao je u srijedu guverner koji je posjetio poprište napada.

"Trideset devet ljudi je poginulo, a više od 70 posto sela je do temelja razoreno", rekao je novinarima guverner države Borno, Kashim Shettima, optužujući skupinu Boko Haram za taj napad na selo Kondugu. U srijedu, mjesni ured Crvenoga križa, odgovarajući na pitanje agencije France Presse, nije htio objaviti broj žrtava u tom napadu.

Većina trupala prevezena je u veliku džamiju na tom području i poredana u njezinu dvorištu. Žene i djeca su među ubijenima, navodi novinar AFP-a.

U utorak predvečer velik broj muškaraca u terencima napao je Kondugu pucajući nasumce na kuće i zapalivši ih stotinjak, rekli su stanovnici. Seljani koji su uspjeli pobjeći pred pokoljem sklonili su se u šikaru i ne usuđuju se vratiti u selo, rekli su mnogi svjedoci.

Shettima je rekao preživjelima da je "Boko Haram bolje naoružan" od nigerijske vojske. Zatražio je da se pošalje pojačanje u državu Borno, povijesno uporište ekstremističke skupine Boko Harama i epicentar islamističke pobune što potresa sjever Nigerije. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter