Nigerija: 19 poginulih u napadu Boko Harama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Devetnaest osoba je ubijeno u nedjelju u napadu islamističke skupine Boko Haram, čiji su pripadnici nosili odore nigerijskih vojnika, koja je još aktivna na sjeveroistoku zemlje usprkos velikoj vojnoj ofenzivi, rekli su stanovnici.

- Pronašli smo devetnaest trupala na mjestu napada koji je izveo Boko Haram, rekao je za AFP Musa Abur, čelnik mjesne civilne milicije. Napadači na motociklima i s kalašnjikovima u nedjelju ujutro su zatvorili cestu blizu Logumanija, 30 km od kamerunske granice te ubili 19 vozača automobila i zapalili tri kamiona, rekli su svjedoci.

- Pet žrtava, među kojima su vozači i suvozači u dvama kamionima, ubijeni su hicima iz vatrenog oružja, a ostali su sasječeni mačetama, dodao je Abur.

Kako je rekao, ta je skupina u petak navečer napala pogranični grad Gamboru Ngalu, blizu Logumanija, ali su vojnici i mjesna milicija odbili napad.

Boko Haram - čije ime na hausa jeziku znači "zapadna izobrazba je grijeh" - odgovoran je za brojne napade na škole i sveučilišta, uglavnom na sjeveroistoku zemlje.

Ta ekstremistička skupina želi stvoriti islamističku državu na sjeveru Nigerije koji je uglavnom naseljen muslimanima, za razliku od juga gdje većinom žive kršćani. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter