Nigerija: 15 mrtvih u eksploziji kamiona-bombe

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najmanje je 15 osoba ubijeno u utorak u eksploziji kamiona punog eksploziva na jednoj od glavnih tržnica u Maiduguriju na sjeveroistoku Nigerije, povijesnom sjedištu oružane islamističke skupine Boko Haram, izvijestio je AFP, pozivajući se na svojeg fotografa na mjestu događaja.

Kamion-bomba eksplodirao je u ponedjeljak u vrijeme kad se na sajmu nalazilo najviše ljudi. Eksploziv, koji je bio skriven u pošiljci ugljena natovarenog na kamionu prouzročio je vatru na tržnici, objavile su na Twitteru vojne snage i dodale da su sigurnosne snage okružile i osigurale cijelo područje.

Mnoštvo je u panici nekontrolirano počelo bježati, okomivši se na vatrogasce da su prekasno stigli na mjesto nesreće, zbog čega je trebalo više vremena da se požar ugasi, rekao je fotograf AFP-a.

Tijela 15 žrtava prebačena su u gradsku bolnicu, a očevici tvrde da bi njihov broj mogao biti i veći. Među žrtvama bi moglo biti starijih žena i djece, koji se ondje često okupljaju zbog prosjačenja.

Još nitko nije preuzeo odgovornost za napad, no Maiduguri, glavni grad države Borno i povijesna kolijevka Boka Harama čest je cilj napada te islamističke skupine. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter