Nicole Živolić najbolja na Veselim glasima u Poreču

Trenutak dodjele nagrada
Trenutak dodjele nagrada

Pjesma je sinoć izvukla pojedince, raspoložena društvanca i cijele obitelji iz toplih kuća i okupila ih u gradskom kazalištu gdje je održan 13. dječji festival Veseli glasi - Voci allegre.

Nastupilo je 20 mladih pjevača - osnovaca koji su hrabro i s puno uzbuđenja izveli popularne, a nerijetko i prilično zahtjevne pjesme. Mnogobrojna publika nije štedjela aplauze i glasno navijanje u znak simpatije i podrške za svih te oduševljenja za najuspjelije izvedbe.

I nju i žiri ove je godine osvojila Nicole Živolić svojom interpretacijom "Feeling Good", koju u originalu pjeva jazz i soul diva Nina Simone. Drugo je mjesto osvojila originalna Nieve Trifunac s "Arms", a treće su podijelile Natali Radovčić sa "Zamisli" i Elena Naperotić s "Give Your Heart a Break".

Pobjednice su redom nagrađene tabletom te mp3 glazbenim uređajem sa zvučnicima te specijalnim slušalicama. Uručene su i tri posebne pohvale - Mateu Šušljiku, Noelu Kovačiću i Melani Pjanić, dok je najbolji scenski nastup imala Dea Fatorić s pratećim plesačicama. Svi su sudionici dobili pohvalnice i čokolade.

U iščekivanju odluke žirija ugodnu su predblagdansku večer začinili nastupi pobjednica iz ranijih izdanja festivala Virne Pranjić i Dorotee Živolić, talentirane male Buzećanke Dinele Kazalac, plesnih grupa porečkog Društva Naša djeca - Zvjezdice, Sunshine, Zvrkice, Bambole pod vodstvom Ivane Domazet, Adile Bidžos i Elisabeth Wertheim te breakera na čelu s Valentinom Gašparinijem.

Program je profesionalno vodio Gordan Gregurović, koji je i pripremao mlade pjevače za festival, a tehničku su podršku pružili Ivan Pisak i Vedran Marić. Pred kraj je zapjevala i pjevačka nada u usponu Ivana Majcan iz Buzeta, koja je odlučivala u žiriju zajedno s glazbenicom Đanom Šegon, predsjednicom DND-a Sonjom Kotur Lovreković, pročelnicom za društvene djelatnosti Vesnom Kordić i ravnateljicom Pučkog otvorenog učilišta Sanjom Radetić Fatorić.

Po riječima predsjednice žirija Sanje Radetić Fatorić, ocjenjivale su intonaciju, interpretaciju, odnosno vokalnu izvedbu i scenski nastup, a odluku je bilo vrlo teško donijeti.

- Živite s glazbom i puno pjevajte da nam život bude još ljepši, poručila je na kraju okupljenima, za koje je kazalište ove godine bilo doista pretijesno. Trinaesti po redu Veseli glasi - Voci allegre ostvareni su u organizaciji DND-a, u sklopu 13. porečke bajke, uz potporu Grada Poreča i Pučkog otvorenog učilišta. (piše i snimila K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter