Nick Cave i The Bad Seeds na Exitu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jedan od najistaknutijih izvođača alternativne rock glazbe Nick Cave nastupit će na novosadskom Exitu 14. srpnja. Cave će promovirati 21. album, odnosno 15. koji je snimio s bendom The Bad Seeds, a zove se "Push The Sky Away".

- Kada bih morao upotrijebiti onu ofucanu metaforu koja glasi da na albume gledam kao na svoju djecu, onda bi "Push The Sky Away" definitivno bio kao neka beba utvara u inkubatoru. Pjesme su posve nove, ali ipak zvuče old school, rekao je australski kantautor o albumu koji je izišao u veljači. Posjetitelji Exita imat će priliku prvi put uživo čuti neke od pjesama koje su kritičari ocijenili kao "remek-djela tame, uz povremene probadajuće trenutke svjetlosti". Osim novih pjesama, Cave će svirati i stare hitove.

- Nick Cave and The Bad Seeds jedna su od najznačajnijih pojava na rock sceni u posljednjih 30 godina. Caveov energično rokerski, a ipak visokostilizirani nastup, ne ostavlja ravnodušnim sve širi krug publike još od 1983. Riječ je o umjetničkoj magiji jedinstvene prirode koja u sebi sklapa teatralnost Davida Bowieja, rokersku ekspresivnost Iggyja Popa i poeziju mračne strane života Loua Reeda, izjavio je Dragan Ambrozić, programski selektor glavne festivalske pozornice. (T. K.)


Podijeli: Facebook Twiter