Nicholsonov licki dvojnik u Porecu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Da je nekome u Porecu jucer bilo do prijevare, mogao je «prodati pricu» kako je u grad stigao slavni americki glumac Jack Nicholson. Naime, u hotelu Neptun se zatekao Milan Uzelac, americki državljanin našeg podrijetla, koji glasovitom glumcu nalikuje ne samo fizionomijom i crnim naocalama, nego u pojedinim trenucima može «skinuti» i njegov karakteristican osmijeh! Svojedobno ga je jedna americka TV postaja tijekom utakmice Lakersa snimila na pocasnom mjestu u gledalištu, i gledateljima prenijela kako je rijec o samom Nicholsonu, a znaju ga zaustavljati na ulici i putovanjima, tražiti slikanje i autograme.
- Uvijek se potpišem, s «Love, Jack». Više od toga ipak ne smijem, pripovijeda kroz smijeh. Popularna udruga osoba koje nalikuju slavnima cesto ga poziva na svoje manifestacije, a on istice da na slicnosti s Jackom Nicholsonom nikada nije pokušavao zaraditi. Sa suprugom Coni živi nedaleko Miamija, gdje se bavi nekretninama i produciranjem niskobudžetnih filmova. Kako se i sam krece u krugovima glumaca i filmaša, iz svijeta slavnih zna mnoge anegdote te nam je spremno ispripovijedao kratke susrete s Arnoldom Schwarzeneggerom, Mikeom Tysonom ili pak Oprah Winfrey. Tek je u posljednjih 15-ak godina, veli, «postao» Jack Nicholson te mu s godinama sve više nalikuje. I osobno ga je upoznao, na jednoj zabavi L. A. Lakersa, no veli da nisu dugo razgovarali – glumac je pod stare dane izgubio mnogo od nekadašnjeg šarma i ljubaznosti te se filmskim kuloarima pronosi glas o njegovom «sve cudnijem» ponašanju.
Dvojnik Uzelac je sušta suprotnost – susretljiv i otvoren, uvijek spreman za šalu. Sa suprugom mnogo putuje i cesto ljetuje na Jadranu, a jahta im je privezana na Krku, a u Porecu nisu prvi put. Porecana Valtera Grubicu, koji nas je i obavijestio o njihovom dolasku, upoznali su pred mnogo godina preko Uzelceve sestre Ljiljane te ih otad veže veliko prijateljstvo. Slicnost sa slavnom osobom nikada mu nije bila teret ili problem, niti je zbog nje imao neugodnosti. Sve to doživljava kao zabavnu životnu okolnost, i kao «jedan veliki Disneyland». Simpaticni dvojnik je roden u Slatini, od roditelja lickog podrijetla. Suprugu je upoznao u Skoplju te su šezdesetih godina otišli put Amerike.


Podijeli: Facebook Twiter