Nicević sa sirenom Ciboni donio Kup Krešimira Ćosića

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Košarkaši Cibone pobjednci su Kupa Krešimir Ćosić. U dramatičnom zagrebačkom finalu cibosi su nakon produžetaka pobijedili Cedevitu 77:76 (16:15, 12:15, 16:17, 22:19, 11:10). Igrač odluke bio je Puljanin Sandro Nicević, koji je sa sirenom pogodio pobjedu.

Cibona je imala pet sekundi za zadnji napad, Kus je potražio razigranog Blassingamea, ovaj je pak vidio usamljenog Nicevića koji je imao vremena taman koliko je trebalo za neometan šut i ludo slavlje na parketu. Košarkaši Cedevite imali su pobjedu u svojim rukama, pet minuta prije kraja s Tomasovim tricama su otišli na 11 poena prednosti (46:57), ali su je prokockali. Blassingame je režirao preokret i uveo utamicu u neizvjesnu završnicu, Amerikanac je imao priliku i riješiti pitanje pobjednika na isteku četvrte dionice, ali u njegovom pokušaju nije bilo dovoljno preciznosti.

Inače, košarkaši Cedevite bolje su otvorili produžetak, Wrightovim ubačajima stekli manju prednost (66:70), ali novo odvajanje spriječio je Davor Kus. Kod Cibone, koju su u završnici nosili Kus i Blassingame, najbolju rolu odigrao je Andrija Žižić (21 poen), Dario Šarić nije imao sigurnosti na šutu, ali je zato sakupio čak 15 skokova. Cedeviti su previše nedostajali ubačaji Marka Tomasa (10 poena, 8 u četvrtoj dionici). (NL/Ronald Goršić/CROPIX)


Podijeli: Facebook Twiter