Ni popusti više ne mame kupce

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako su rasprodaje pocele vec krajem srpnja, sniženja još traju i cijene iz ljetne kolekcije u pojedinim su pulskim ducanima pale i do 70 posto. Na popustu je sve, od ljetne obuce do prostirki za plažu koje se sada mogu kupiti vec za 20-ak kuna, ovisno o materijalu.

Medutim, iako 70-postotni pad cijena zvuci primamljivo, kupaca je malo i ducani koje smo obišli bili su gotovo prazni. Istovremeno, stigla je nova kolekcija za jesen i zimu cije su cijene pak daleko od prihvatljivih. Zašto Puljani ne hrle u povoljniji šoping, bar što se tice ljetne garderobe, pitali smo nekolicinu kupaca.

- Razloga je više, no vjerujem da je prvi i osnovni nedostatak novca. Trgovci u sezoni napuhavaju cijene buduci da žele što više zaraditi, jer ako sada jednu majicu nude za 50 kuna, a u sezoni je koštala 170 kuna, znaci da nešto ne štima, kazale su nam dvije Puljanke koje smo zatekli u kupnji.

Ipak, iako je roba snižena, cijene u pulskim ducanima još su uvijek previsoke. Dodajmo tome i da je izbor mali pa mnogima ne preostaje drugo nego kupiti ono što se nudi. Ocito su toga svjesni i pulski trgovci pa tako vec godinama drže cijene koje, budimo iskreni, nisu nimalo povoljne. Pogotovo kada se uzme u obzir kvaliteta robe.

Nakon nekoliko godina stagnacije, cini se da je šoping preko granice ponovno aktualan, bez obzira na to radi li se o kupovini odjece i obuce ili hrane. Razlog su, naravno, niže cijene pa se mnogima itekako isplati potegnuti do Trsta, a u zadnje vrijeme i do Ljubljane ili Kopra.

A da su ondje cijene upola manje nego kod nas, posvjedocila nam je majka dvoje malodobne djece koja kaže da im je u Kopru za nešto manje od 100 eura kupila kompletnu jesensku garderobu.


Podijeli: Facebook Twiter