Ni popusti ne pomažu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Popusti u rovinjskim trgovinama, uglavnom onima koji prodaju odjecu i obucu, nikada nisu poceli rano kao ove godine. Cijene su se inace snižavale tek u sijecnju. Dok je pred otprilike mjesec dana nekolicina ducana cijene snizilo za oko 20 do 30 posto, sada se cipele i odjeca mogu kupiti za duplo manju cijenu.

Sada gotovo svaki ducan ima popuste ili prigodne akcije. Cak su i oni koji su najavljivali da ce cijene sniziti tek nakon Nove godine to vec ucinili.

U razgovoru s prodavacima saznajemo da, osim što su cijene snizili zbog opce krize, žele privuci i veci broj mještana u centar grada. Glavna gradska ulica Carera u popodnevnim satima zna doista biti prazna. Razlog tome su i niske temperature, ali trgovci ipak ocekuju da ce ovih dana biti nešto življe.

No, Rovinjci nisu prepoznali ni akciju rovinjskih trgovaca koji su se sami pokrenuli i organizirali božicni sajam na Lokvi. Tek manji broj gradana prošece i pogleda što se tamo nudi. Na glavnom gradsku trgu je u jutarnjim satima slicna situacija.


Podijeli: Facebook Twiter