Ni po špežu bez memory sticka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jedanaestero polaznika, mahom starijih, primilo je u petak priznanja za apsolvirani besplatni informaticki tecaj, koji je u sklopu projekta "E-grad" organizirao Grad Labin s Puckim otvorenim ucilištem. Rijec je o trecoj radionici, namijenjenoj clanovima udruga gradana i onima u poznim godinama koji tijekom obrazovanja nisu ucili koristiti racunalo, objasnila je Eni Modrušan, zamjenica gradonacelnika.

Ucenici su za 40-satnog ciklusa, pod paskom voditelja Elera Diminica, profesora u labinskoj srednjoj školi, usvajali osnove operativnog sustava Windows, obradu teksta u Wordu te korištenje interneta i elektronske pošte.

Olgica Škopac, jedna od polaznica, rekla nam je da do prije cetiri godine nije znala ni što je to miš, a sada ne ide nikud bez memory sticka u džepu.

"Na njemu su pohranjena sva profesorova predavanja. Bavim se agroturizmom i maslinarstvom pa ce mi steceno znanje poslužiti za bolju komunikaciju s agencijama, Gradom, ali i prijateljima. Lakše cu, usto, putem interneta, do informacija o maslinarstvu te do uputa o ispunjavanju raznih dokumenata, poput porezne prijave. Ranije sam planirala upisati tecaj koji organizira Ministarstvo poljoprivrede, no ovako sam isto znanje dobila besplatno", kaže Škopac.

Nije ju, veli, omelo to što je prešla pedesetu, pace, i ostalim vršnjacima preporucuje da se prijave na sljedecu radionicu. Grad, naime, novi tecaj planira upriliciti na jesen. Uz Škopac, tecaj su pohadali i Gracijela Vlacic, Petar Rubinic, Guerino Roce, Goran Sertic, Janko Ružic, Tanja Verbanac, Marija Griparic, Viktor Matijašic, Marijana Nikic i Marinela Benažic.


Podijeli: Facebook Twiter