Neznanje u unutarnjoj, a sramota u vanjskoj politici

S pressice HSP "dr. Ante Starčević" u Rovinju: Katica Grgić, Marijo Vujica, Zlatko Jurcola, Ana Kolić Marković i  Dario Balde
S pressice HSP "dr. Ante Starčević" u Rovinju: Katica Grgić, Marijo Vujica, Zlatko Jurcola, Ana Kolić Marković i Dario Balde

Na temu današnje hrvatske vlasti i situacije u zemlji, jučer su u Rovinju predstavnici Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević -Županije istarske, predvođeni predsjednicom Anom Kolić Marković, održali konferenciju za novinare.

Po njenim riječima ono što karakterizira aktualnu vlast je - neznanje i podcjenjivanje u unutarnjoj, a sramota i debakl u vanjskoj politici. Nabrojivši sve ono što ova stranka zamjera vlasti - od podcjenjivanja i osiromašivanja hrvatskih građana, branitelja, učitelja i profesora, zdravstvenih djelatnika i poljoprivrednika, preko kupovine skupog i novog voznog parka, sanacije banaka Linićevih prijatelja i njihove prodaje, uvođenja ćirilice, apsurda Jovanovićeve teze o Hrvatskoj kao zemlji znanja, u kojoj je jedina konstanta da intelektualni kadar bježi iz zemlje, pa do rušenja kredibiliteta Hrvatske izazvanog bahatošću Zorana Milanovića u slučaju "lex Perković", Kolić Marković, poziva na prijevremene izbore i davanje šansi stručnim i kvalitetnim ljudima.

- U gotovo dvije godine vlasti svojim su potezima uspjeli uzrokovati popriličan nered i nestabilnost u zemlji iznenadivši i sebe same nastalim posljedicama. Upravo, te se posljedice sada već mogu iščitati u novom hrvatskom rejtingu smeća i nevoljkost EU u izvedbi projekta mosta Pelješac.

Svoj će arogantan odnos prema hrvatskom narodu, apsolutni manjak respekta prema Hrvatskoj, a ogroman i pojačan strahopoštovanjem prema zloglasnim Titovim agentima i Yu funkcionarima koji vedre i oblače na ovim prostorima, ova Vlada morati platiti svojim odlaskom, istaknula je Ana Kolić Marković, dodavši i da je potreba za prijevremenim izborima logičan i smislen rezultat djelovanja Kukuriku koalicije koja je, još uvijek žaleći se na zatečeno stanje, apsolutno podbacila i u unutarnjoj i u vanjskoj politici.

Predsjednica županijskog HSP-a dr. Ante Starčević, nije štedjela ni Vlast u Istri, napose župana Valtera Flega kojeg, a na ime predizbornih obećanja, proziva i zbog rasipnosti.

- Istarski župan obećao je štednju, no mi je ne vidimo. Svoju plaću nije smanjio, a zapošljava kontingent od osamnaest ljudi. Uz to, pomaka nema ni na polju obećanog produženja turističke sezone, procvata nautičkog turizma, povećanju timova Hitne medicinske pomoći, istaknula je predsjednica županijske Hrvatske strane prava "dr. Ante Starčević", Ana Kolić Marković. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter