Nezgoda zrakoplova Croatia Airlinesa u Zürichu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zrakoplov Croatia Airlinesa (CA) na današnjem je redovitom letu iz Zagreba u Zürich imao nezgodu prigodom slijetanja u zračnu luku Kloten u Zürichu u 20 sati i 20 minuta, no nitko od putnika i članova posade nije ozlijeđen, doznaje se večeras u Croatia Airlinesu.

Na zrakoplovu Dash 8-Q400 (registarskih oznaka 9A-CQC), s polaskom iz Zagreba u 17 sati i 45 minuta, došlo je do tehničkog problema s izvlačenjem prednjeg podvozja i zrakoplov je sletio bez prednjeg kotača te nitko od 60 putnika i 4 člana posade nije ozlijeđen. Zasad nije poznat razlog tog tehničkog problema, a o svemu će se provesti detaljna istraga, rekao je Hini glasnogovornik CA Davor Janušić.

Izvijestio je da zrakoplov ostaje u Zürichu, gdje će biti tehnički pregledan.

"Piloti Croatia Airlinesa spremni su i trenirani za ovakve situacije i izvrsno su primijenili točno propisanu proceduru, što je pridonijelo slijetanju bez posljedica za putnike", ističu u CA. Kažu da je to prvo izvanredno slijetanje zrakoplova Croatia Airlinesa u povijesti tvrtke, odnosno od uspostave redovitoga putničkog prometa 1991 godine.

Zrakoplov Dash 8-Q400, kapaciteta 76 sjedala, u flotu Croatia Airlinesa uključen je 2009. godine. Redovito je održavan u tehničkom središtu Croatia Airlinesa u Zagrebu i dosad nije imao sličnih tehničkih problema, navodi CA.

Svi koji trebaju informacije o putnicima na letu broj OU464 mogu nazvati Croatia Airlines na broj 0800 7700 (za pozive iz Hrvatske) ili 00385 – 1 - 616 0008 (za pozive iz inozemstva). (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter