Nezdravi život u gradu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ove nedjelje ce Grad Pula obilježiti Svjetski dan zdravlja u sklopu kampanje "1000 gradova 1000 života" te tim povodom organizira raznovrsni program na više lokacija koji ce poceti u 11 sati.

Na Forumu ce se predstaviti odbojkaški, nogometni i košarkaški klubovi, a u tim sportovima moci ce se okušati i posjetitelji za ciju ce igru takoder biti postavljeni koševi i golovi, najavio je na konferenciji za novinare procelnik Odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšic.

Kod Augustovog hrama svoje ce aktivnosti predstaviti Klub sportsko-ritmicke gimnastike "Gazela" i Taekwon-do klubovi "Futura" i "Bak", dok ce Park grada Graza zauzeti clanovi Odreda izvidaca Istra.

Na Portarati ce nastupiti Breakdance Studio AB original, a pod šatorom ce clanovi Gradskog društva Crvenog križa Pula održati pokazne vježbe pružanja prve pomoci te ce zainteresiranima mjeriti tlak. Baletne skupine Društva Naša djeca održat ce program na Trgu 1. svibnja, dok ce u 12 sati s Mornara put staze "Vjereverica" na Lungomareu krenuti ljubitelji pješacenja.

Cilj kampanje je osvijestiti gradane o zdravstvenim rizicima koji proizlaze iz življenja u gradovima te ih potaknuti na izbor zdravijih životnih navika. "Iako nije u našoj organizaciji, na plakatima smo naveli da ce u Šijanskoj šumi po stazi "Orhideja" od 9 sati nadalje pješaciti clanovi KRUPP-a te da ce s pocetkom u 11 sati stazu "Bambi" u šumi Drenovica prohodati clanovi Udruge "ZA djecu!"" rekao je Lukšic.


Podijeli: Facebook Twiter