Nezavisni vijećnici postali klub Ladonja

Snimio M. ANGELINI
Snimio M. ANGELINI

U političkoj stranci Ladonja pripremaju se za lokalne izbore u svibnju 2013. Dio toga je i novi naziv kluba vijećnika nezavisne liste Plinija Cuccurina u Skupštini Istarske županije - od sada će ti oporbeni vijećnici činiti klub Ladonja, priopćeno je iz stranke.

Ivo Uccio Miletić, koji na čelu kluba zamjenjuje Cuccurina, veli da su naziv promijenili zato što od sada djeluju kao politička stranka, a i na lokalnim izborima će nastupiti kao stranka. Inače, Miletić je glavni tajnik stranke Ladonja (nemaju predsjednika, već stranku predstavlja glavni tajnik, op. a.) i kaže da normalno funkcioniraju te da će nakon ljetne pauze intenzivnije krenuti sa stranačkim aktivnostima.

Na pitanje nastavlja li svih osam vijećnika s radom u Županijskoj skupštini Miletić odgovara pozitivno. Nije htio komentirati to što se Cuccurin na sjednicama Skupštine ne pojavljuje od lanjskih parlamentarnih izbora, kada je Ladonja prešla izborni prag, ali je ostala bez saborskog zastupnika, kao ni povlači li se Cuccurin iz politike.

Stoga smo odgovor na sva ta pitanja, kao i ona nastavlja li s radom udruga Ladonja, je li on i dalje njen predsjednik, namjerava li se i dalje baviti politikom i po drugi put kandidirati za istarskog župana, pokušali dobiti od samog Plinija Cuccurina, no bezuspješno - i ovaj nas je put zbog zauzetosti uputio na Miletića.

Postavlja se i pitanje je li ovo preimenovanje nezavisnih vijećnika u politički zavisne na neki način i prijevara birača koji su im dali glas da ih predstavljaju u Skupštini Istarske županije. Što se tiče naknade koju dobivaju vijećnici odnosno njihove stranke, tu neće biti promjena jer je ključ podjele stanje na dan konstituiranja. (S. BENIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter