Nezavisni seljaci Hrvatske podržali Ivana Jakovčića

Ivan Jakovčić (M. MIJOŠEK)
Ivan Jakovčić (M. MIJOŠEK)

Predsjednik Nezavisnih hrvatskih seljaka (NHS) Mato Mlinarić potpisao je danas s predsjednikom Istarske demokratske stranke (IDS) Borisom Miletićem sporazum o podršci kandidatu IDS-a Ivanu Jakovčiću na izborima za Europski parlament, koji je na četvrtom mjestu liste Kukuriku koalicije.

- Ne možemo podržati neke seljačke princeze iz stranaka sa seljačkim predznakom koje su odmah po dolasku na saborsku plaću prodale svoje životinje. IDS i Ivan Jakovčić su u Istri pokazali da mogu kvalitetno i uspješno realizirati projekte iz poljoprivrede, objasnio je predsjednik NHS-a Mato Mlinarić pri potpisivanju sporazuma u Ivanskoj pokraj Bjelovara.

Predsjednik IDS-a Boris Miletić je rekao da je suradnja logična jer je Istra postigla zavidne rezultate u poljoprivredi, prije svega u proizvodnji vina, maslina i pršuta te u agroturizmu.

- Zahvaljujući vrlo konkretnim projektima zaustavili smo depopulaciju pa bilježimo ne samo ostanak u našim selima, nego i dolazak onih koji žele živjeti od poljoprivrede i agroturizma. Ono malo novca što nam je bilo na raspolaganju usmjerili smo tome cilju i uspjeli, istaknuo je Miletić.

Po njegovim riječima, više od pola europskog proračuna odnosi se na poljoprivredu pa je vrlo važno da se novac kvalitetno usmjeri da bi naši građani bolje živjeli.

Ivan Jakovčić je kazao da iza njega stoje konkretni rezultati u 15 godina - 110 milijuna eura u 340 euro-projekata u Istri.

- Poljoprivreda je naša zajednička tema. Puno je toga uspješno napravljeno u poljoprivredi Istre, a poljoprivreda Hrvatske je najneiskorišteniji resurs naše zemlje. Ovaj kraj, čitava Slavonija, Istra i Dalmacija na svoj način je veliki resurs, ali nedovoljni iskorišten. Nijedna Vlada dosad nije dala odgovor kako uspješno riješiti pitanje poljoprivrede, izjavio je Jakovčić.

Istaknuo je da ima ideja, znanja i iskustva. "Uđem li u Europski parlament, puno toga mogu učiniti za hrvatsku poljoprivredu jer iza mene stoje rezultati, a ne obećanja", ustvrdio je Jakovčić.

Izdvojio je tri teme kojima će se konkretno baviti u Europskom parlamentu: financijskim monopolom banaka, decentralizacijom državnog novca i zajedničkom energetskom politikom u Europi.

- Spremni smo ući u bitku jer banke crpe ogroman novac iz džepova naših građana. Europa mora imati zajedničku monetarnu politiku koju će osjetiti svaki građanin Europe, rekao je Jakovčić. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter