Nezavisna lista: Pojasnite pozajmice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nezavisna lista Plinija Cuccurina tražit ce od Županije informaciju o pozajmicama koje su privatnim tvrtkama odobravale Istarska županija, županijske institucije ili tvrtke u njenom neposrednom ili posrednom vlasništvu, najavljeno je na konferenciji za novinare županijskih vijecnika te liste.

"Mi znamo samo ono što je objavljeno u medijima i zato tražimo službenu informaciju. Tek kada dobijemo odgovor, možemo postaviti i pitanja. Nije nam bitno je li rijec o Glasu Istre ili nekoj drugoj privatnoj firmi", kazao je Alen Rosanda.

Plinio Cuccurin je rekao da vijecnici trebaju znati kako se novac iz javnih poduzeca pozajmljivao privatnim tvrtkama i pod kojim uvjetima.

"Treba vidjeti jesu li ta javna poduzeca doista imala novac koji su mogli plasirati i jesu li taj novac koristili kako treba. Necemo preuzeti posao državnog odvjetništva ili suda, vec želimo konstatirati na bazi cinjenica jesu li novci bili davani ili nisu, te je li se kod donošenja Prostornog plana u Marcani dogodio novi slucaj Dragonera ili nije", kazao je Cuccurin.

Pojasnio je da ce njegova Lista postaviti na sjednici Županijske skupštine pitanje je li Istarska županija imala saznanja o tome da je niz pravnih i fizickih osoba steklo vlasništvo nad zemljištem neposredno prije donošenja prostornog plana te opcine, a koje je planom prenamijenjeno u njihovu korist.


Podijeli: Facebook Twiter