Nezaposlenost problem, a ne zdravstveni odgoj

Ilustracija (Manuel ANGELINI)
Ilustracija (Manuel ANGELINI)

Mladi hrvatski liberali - mladi HSLS-a reagirali su na višednevno prepucavanje ministra Željka Jovanovića i predstavnika Crkve te ističu kako je nezaposlenost glavni problem u Hrvatskoj, a o njemu se šuti. Podržavaju uvođenje zdravstvenog odgoja u škole jer vjeruju da je dodatno informiranje uvijek u interesu mladih, no nisu zadovoljni činjenicom da se nacija "zabavlja" oko ovog pitanja, a da se pritom ne govori o stvarnim problemima mladih te o načinu provođenja ovog programa već se stvara nova podjela na "njihove" i "naše",  navodi u priopćenju v.d. predsjednika MHL-a Toni Garac.                

I Vlada i predstavnici Crkve zalažu se za uvođenje zdravstvenog odgoja, slažu se u tri poglavlja programa, dok oko četvrtog postoje različita stajališta. Zato Mladi hrvatski liberali pozivaju Vladu, vjerske zajednice, roditelje i druge relevantne segmente društva da smire tenzije, sjednu za isti stol i dogovore program koji neće diskriminirati nikoga, a koji će djecu i mlade upoznati s rizicima kojima su svakodnevno izloženi.

Zaključuju kako je zdravstveni odgoj važno pitanje, ali za MHL u ovom trenutku nezaposlenost je problem broj jedan, a o njoj nažalost šute i jedni i drugi. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter