Nezaposlenima sedam besplatnih stipendija

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Danas je u prostorima Addende predstavljena ovogodišnja akcija "Sedam za sedam!" u sklopu koje Učilište Addenda sedmu godinu uzastopno donira sedam besplatnih stipendija za nezaposlene, protuvrijednosti oko 45 tisuća kuna. Prijave će trajati od 12. do 30. lipnja nakon čega slijedi javno proglašenje dobitnika stipendija koji će na nastavu krenuti kad i redovni polaznici u rujnu.

- Prijave se zaprimaju u Addendi, Amfiteatarska 2, u Puli i potrebno je doći osobno u vremenu od 8 do 12 i od 16 do 20 sati. Javna objava rezultata biti će 6. srpnja, pojasnio je koordinator projekta Aleksandar Miljan.

Nezaposlene osobe imaju mogućnost prijaviti se za programe srednjih škola i to četvrti razred ili prekvalifikaciju za komercijalista i tehničara cestovnog prometa te za trogodišnji program ili prekvalifikacije za kuhara i prodavača.

- Odabrali smo ove smjerove jer su nam najtraženiji, ali i zato što smatramo da će nakon završetka s tim smjerovima moći lako naći posla. Stipendije su namijenjene osobama od 16 do 60 godina koje su nezaposlene najmanje posljednja tri mjeseca, a besplatne stipendije omogućit će novi početak bez ikakvih financijskih izdataka za nezaposlene koje bez ovakve stipendije ne bi bile u mogućnosti nadograditi svoje obrazovanje i otvoriti si nove mogućnosti zapošljavanja, pojasnio je nadalje Miljan.

Najvažniji dio svake prijave, dodao je, jest motivacijski tekst u kojem kandidat ukratko opisuje razloge zbog kojih bi upravo on trebao dobiti Addendinu stipendiju t4epriložiti dokumente i svjedodžbe kojima potvrđuje motivacijski tekst. Prednost će imati oni s boljim uspjehom u dosadašnjem obrazovanju i s posebno osjetljivim socijalnim statusom.

- Stipendije će se rasporediti na navedene programe prema iskazanom interesu, što znači ako bude sedam zainteresiranih za kuhare, bit će sedam stipendija za kuhara! Addenda će obratiti posebnu pažnju na socijalnu situaciju polaznika te će dobitnicima stipendija kroz svoj rad pružiti priliku za nastavak obrazovanja kao temelj za uspjeh u budućem radu i životu. Mogu tako reći da imamo dvojicu koji su dvije godine upravo zahvaljujući besplatnim stipendijama završili kod nas, rekao je Miljan. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter