Nezaposleni na udaru prevaranata

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Citatelj (podaci poznati redakciji) upozorava na zamke na koje je naišao pri traženju posla. "Možete li zamisliti da postoje ljudi koji na onima koji se doslovce bore za radno mjesto, bez obzira na uvjete, pokušavaju zaraditi", pita se i iznosi vlastiti primjer.

Kaže da je u oglasniku naišao na oglas u kojem su tražili gradevinske radnike svih profila za rad u Hrvatskoj i inozemstvu. Nakon što je nazvao broj koji je bio naveden javila mu se jedna gospoda, no ona mu nije dala nikakve potrebne informacije o poslu, vec samo drugi broj telefona koji mora nazvati, a koji pocinje s 060.

- Okrenem i taj broj, jer posao mi treba, kad ono javlja mi se automat i naplati mi poziv osam kuna i 50 lipa po minuti! I to je jedina informacija koju sam dobio u vezi posla.

Posao, dakle, nisam našao, samo sam izgubio osam, devet kuna, veli citatelj i napominje da oglasa s istim brojem ima više, konkretno tri, tako da bi covjek, ukoliko ne pazi, mogao biti oštecen i za 24 kune.

"Svaka cast ljudima koji mogu na taj nacin zaradivati. Ja posao nemam i prije bih umro od gladi nego da na takav nacin zaradujem", zakljucio je ogorceno.


Podijeli: Facebook Twiter