Nezakcij - novi pulski autorski rock band

Grupa Nezakcij u MMC-u Luka (M. ANGELINI)
Grupa Nezakcij u MMC-u Luka (M. ANGELINI)

Na "Glazbenim susretima" srijedom Hrvatske glazbene unije Istarske županije sinoć se u pulskom Multimedijalnom centru Luka predstavio novi autorski rock band Nezakcij iz Pule. Radi se o bendu koji je osnovan lani, a sačinjavaju ga Ivo Antunović (vokal, gitara), Robi Buršić (gitara), Saasha Ivančić (bas) i Branko Šćekić (bubnjevi).

S članovima benda neformalno je razgovarala tajnica HGU-a Nataša Petrić Tasha koja je prvo htjela doznati kako je bend nastao. Priča Nezakcija slična je pričama brojnih mladih bendova koji su počeli sa sviranjem covera da bi se okuražili i krenuli raditi vlastiti materijal. Podrška toj ideji došla im je od publike koja bi najglasnije pljeskala kada bi izvodili vlastiti materijal, makar on bio improviziran na licu mjesta.

Sve to zajedno rezultiralo je ozbiljnim projektom koji prate i fotografije i videozapisi, a jedan od glavnih aduta benda su tekstovi koje potpisuje Ivo Antunović i koji su inspirirani likom i posebno djelom Vlade Gotovca. Nezakcij je do sada pripremio devet pjesama koje će biti objavljene na njihovom prvom autorskom albumu a zovu se: "Sunce", "Neman", "Studen", "Strah", "Goli", "Oni", "Bez nas" i instrumental "Nezakcij". U pjesmama se protežu opće i intimne teme - tu su između ostalog i poslušni gladni robovi, ratovi koji nikad neće prestati i ljubavnici koji goli putuju svemirom.

Glazbeni izričaj Nezakcija vidljivo je inspiriran bendovima koji su grupi uzor, a okarakterizirati ih jednom etiketom i strpati u ladicu ne bi bilo fer. Nezakcij gaji tvrđi i odvažniji rock zvuk, no koje sve nijanse skriva sinoć je bilo teško otkriti. Naime, po pričanju članova benda sinoćnji koncert bio je kao proba pred publikom, a akustika u MMC-a Luka nije savršena stoga su se te nijanse izgubile u jeci. Publiku to nije smetalo, a sudeći po njihovoj brojnosti, bend već ima svoje vjerne obožavatelje koji su ih bodrili povicima i aplauzima, a neki su i zapjevali s njima. (Boris VINCEK; snimio Manuel ANGELINI)

 


Podijeli: Facebook Twiter