Nevrijeme u Splitu usporilo trajekte

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Isplovljavanje trajekta "Zadar" iz splitske gradske luke u pravcu Visa, predviđeno danas u 11 sati, kasnilo je gotovo dva sata zbog dodatnog ukrcavanja goriva, a trajekt "Tin Ujević" po isplovljavanju iz splitske luke u smjeru Starog Grada na Hvaru vratio se u splitsku luku zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta na moru nakon što je već bio doplovio do Šolte, doznaje se od Jadrolinijina splitskog plovnog područja Ante Mrvice.

- Zbog sigurnosnih razloga u trajekt "Zadar" morale su se ukrcati dodatne količine godirava kojih mora imati u spremniku u dovoljnim količinama u slučaju eventualnih nepovoljnih okolnosti na otvorenom moru gdje danas puše jak jugozapadni vjetar te je taj trajekt umjesto u 11 sati danas iz splitske luke u smjeru Visa isplovio u 12.50 sati, rekao je Mrvica za Hinu.

Po njegovim riječima trajekt "Tin Ujević", koji danas prometuje na liniji Split - Stari Grad zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta morao se vratiti u splitsku luku s područja Splitskih vrata između Brača i Šolte nakon što je bio isplovio iz splitske luke u 8.30 sati.

- Ponovno isplovljavanje trajekta "Tin Ujević" iz splitske luke u pravcu Starog Grada uslijedit će kad se poprave vremenski uvjeti za plovidbu, rekao je u ranim poslijepodnevnim satima Mrvica.

Olujno pak nevrijeme koje je tijekom jutra zahvatilo sinjsko područje prouzrokovalo je štetu na električnim vodovima, oštetilo stoljetni hrast na rubnom dijelu grada, grane su padale po kolniku, a štete je pretrpio i jedan ugostiteljski objekt i osobno vozilo.

Olujno jugo je lomilo grane i električne vodove, tako su Sinjani i otočani pola sata bili bez struje. Naletima jakih udara vjetra nije odoljelo ni jedno od najstarijih stabala u Sinju, Bokin hrast, čija se starost procjenjuje na 180 godina.

Dio hrasta pao je na ugostiteljski objekt i oštetio jedan osobni automobil. Odlomljene grane razasule su se i po kolničkoj traci državne ceste D1.

Brzom intervencijom sinjskih vatrogasaca i nadcestarije granje je uklonjeno, a promet se odvijao jednom kolničkom trakom. Na teren su izišle i stručne službe Grada da bi utvrdili štetu. (Hina, foto CROPIX)


Podijeli: Facebook Twiter