Nevrijeme u Italiji, Švicarskoj i Austriji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nevrijeme je u četvrtak pogodilo i Italiju, Švicarsku i Austriju, a sa sjevera Italije, i sa švicarskih Alpa javljaju o snijegu i opasnosti od lavina i klizanja tla.

Problema ima i u željezničkom i u zračnom prometu, a obilan snijeg i snažan vjetar stvaraju probleme i u Austriji u Tirolu u kojem su mnogi ostali bez struje.

Zbog opasnosti od klizanja tla iz općine Borghetto di Vara u Liguriji na sjeveru Italije evakuirano je 50 ljudi. Iz Genove letovi kasne zbog snažnog vjetra.

Zbog obilnoga snijega, prekinut je željeznički promet između talijanskoga Pijemonta i švicarskoga kantona Wallis, a na području Coma spašene su dvije osobe kojima je klizište odnijelo auto.

Fronta se pomiče prema jugu Italije, kažu meteorolozi, pa su u Rimu i Napulju već izdana upozorenja. Očekuju se snažne padaline i vjetar, javlja austrijska agencija APA.

Zbog snijega i opasnosti od lavina ima problema i u željezničkom prometu u švicarskim Alpama, javila je njemačka agencija dpa.

U Tirolu su zbog snijega stotine imanja ostala bez električne energije, a stručnjaci upozoravaju na opasnost od stvaranja klizišta. (Hina/STA)


Podijeli: Facebook Twiter