Nevrijeme na Poreštini ostavilo velike materijalne štete

Asistentice Emina Pustijanac i Ines Kovačić
Asistentice Emina Pustijanac i Ines Kovačić

Srećom da nije bilo ozlijeđenih u jučerašnjem nevremenu tijekom kojeg je najgore prošao Poreč, ali su zato obilne padaline od čak 62 milimetra po četvornom metru, koliko je zabilježeno već rano ujutro, ostavile za sobom velike materijalne štete. Time se crveni meteoalarm, koji je bio na snazi za cijelo područje Istre, nažalost pokazao kao točna procjena meteorologa.

Na području Poreča jače je pogođeno naselje Stancija Vergotini, gdje su najveće štete pretrpjeli supružnici Đeni i Jure Jurić, u čijem je dvorištu kiša stvorila jezero koje je u nekim dijelovima bilo dubine oko 80 centimetara. Naime, njihova se parcela nalazi na najnižoj točki naselja, doslovce u dolini, na rubu do šumarka, pa se voda slijevala iz svih gornjih dijelova. Vatrogasci su došli odmah nakon dojave i ispumpavali vodu iz dvorišta između pet i šest sati.

- Nevrijeme je počelo poslije ponoći, a žestoko je padalo oko četiri sata. Supruga je osjetila da nešto nije u redu i ustala da vidi što je. Primijetila je vodu da prodire u kupaonicu. Onda sam i ja otišao pogledati i vidio da u dvorište više ne mogu. Voda je i dalje nadirala jer je kiša još padala. Pregledali smo sve, počeli izbacivati vodu iz kuće, ali onda smo morali pozvati vatrogasce u pomoć, ispričao nam je Jure Jurić koji je i danas sa suprugom bio u poslu, jer su pregledavali stvari, čistili i sušili što su procijenili da se može spasiti. Dodaje da je negdje u dvorištu voda bila visoka čak i metar, dok im je u kući voda prodrla na 15 do 20 centimetara. Dobro da nije stigla do utičnica za električnu energiju. (T. KOCIJANČIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE


Podijeli: Facebook Twiter