Nevrijeme na Bliskom istoku usmrtilo 9 osoba

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Devet je osoba poginulo, a nekoliko je nestalo u jakom nevremenu koje je prije četiri dana zahvatilo Bliski istok i dodatno otežalo život sirijskih izbjeglica, napose u Libanonu.

Meteorološke službe najavile su kako će loše vrijeme potrajati do četvrtka. Temperature su pale ispod sezonskih prosjeka u nekoliko zemalja regije, a sniježilo je u srijedu u Siriji, Libanonu, na palestinskim područjima, u Izraelu i Jordanu.

U Libanonu je pronađen jedan muškarac smrznut u svome vozilu u Talabayi na istoku zemlje, a tijela dvojice Palestinaca pronađena su u vozilu u Tulkaremu na Zapadnoj obali zahvaćenoj kišama i bujicama.

S novim žrtvama poginulo je od nedjelje devet osoba u regiji, po tri u Libanonu, Izraelu i na Zapadnoj obali. Zbog nevremena zatvorene su škole u Jeruzalemu, na palestinskom području, Libanonu i Jordanu.

Kiša je paralizirala promet u više zemalja, a u Jordanu je zbog teških vremenskih uvjeta bilo 700 nesreća u 48 sati. Kiše i bujice izazvale su poplave u Gornjem Egiptu i Aleksandriji gdje je luka zatvorena četvrti dan za redom. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter