Nevjerojatna veza Zaz i Pule

Zaz (Yann Orhan)
Zaz (Yann Orhan)

Sutra navečer pulsku Arenu čeka još jedan veliki koncert svjetske zvijezde, jer u 21 sat nastupa trenutno najpoznatija francuska pjevačica Zaz. Pravim imenom Isabelle Geoffroy, postala je poznata u cijelom svijetu nakon što je objavila pjesmu "Je veux" (Želim) nakon čega je uslijedio album jednostavno nazvan "Zaz", a u međuvremenu je iznjedrila i drugi album "Recto verso" (Dvije strane medalje) s kojeg se izdvojio uspješni singl "On ira" (Idemo).

Te dvije pjesme, naravno, nisu jedino što Zaz i njen bend nude, ali ovoj mladoj pjevačici cilj je da na koncertima barem malo usreći ljude, što nam je priznala i u nedavnom intervjuu. Iako njene riječi neće razumjeti svi, njen ritam i njena pozitiva zasigurno će vrlo lako osvojiti one koji sutra dođu na pulski koncert, njen drugi u Hrvatskoj, ali zato jedini u Lijepoj našoj u sklopu velike europske turneje.

U jednom od starijih spotova za megapopularni singl "Je veux" Zaz s bendom pjeva na Montmartreu u Parizu, okružena fanovima. U jednom trenutku u kadru se pojavi limuzina s jasno vidljivim pulskim registracijama. Automobil je marke Chrysler 300C, a pripada pulskom fotografu i umjetniku Drenu Kastriotu Sadikaju i njegovom ocu.

Sadikajev otac već više od 30 godina živi i radi u Parizu. Obojica su bili vrlo iznenađeni kada su vidjeli auto u spotu, a Dren je siguran da se namjerno pojavljuje u kadru jer Zaz između ostalog pjeva da ne želi limuzine i glamur, nego želi ljubav. Video o kojem je riječ, inače, ima na YouTubeu ima više od 16 milijuna pregleda, tek nešto manje od službenog spota za "Je veux".

Međutim, posebno je zanimljivo da je Drenov tata poznavao Zaz još prije nego što je postala slavna, hrabrio ju je i govorio da će uspjeti te su njih dvoje i danas dobri prijatelji, a Zaz je dosta godina pjevala na Montmartreu prije nego što se probila i počela održavati koncerte po svijetu. Moglo bi se nakon svega reći da ju je u Pulu s Montmartrea, na neki način, dovela sudbina. (M. RADIĆ)

Zaz: Arena je super!

Zaz i njezin menadžment ne skrivaju zadovoljstvo što se vraćaju u naše krajeve, a hrvatskoj publici najavljuju glazbeno šarenilo te spektakl boja i energije pod zvjezdanim nebom.

Preksinoć je oduševila obožavatelje na jednom od najvećih europskih festivala, Sziget Festivalu u Budimpešti. Sada je spremna za Pulu i poziva sve obožavatelje da nikako ne propuste njen nastup.

- To mjesto je super! Bit će super ugodno svirati u takvom ambijentu. Iako je golemo, to je vrlo toplo i intimno mjesto, poručila je.

Ulaznice za koncert mogu se nabaviti na prodajnim mjestima u sustavu Eventima te na web-stranici eventim.hr. Cijena im iznosi 220 kuna (parter - stajanje), 240 kuna (tribina - slobodno sjedenje) i 280 kuna (VIP loža - sjedenje). Na dan koncerta cijena ulaznica veća je za 20 kuna. (I. K.)


Podijeli: Facebook Twiter