Nevjeran stranci, nevjeran biracima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Novopridošlici u predsjednicku utrku, Milanu Bandicu, predsjednicki kandidat HDZ-a Andrija Hebrang posvetio je u cetvrtak tek jednu recenicu. "Tko nije vjeran svojoj stranci, taj nece biti vjeran ni svojim biracima", rekao je Hebrang na predstavljanju svoje web stranice u sjedištu HDZ-a. Premijerka Jadranka Kosor potpisala se pritom kao prva u potporu Hebrangovoj kandidaturi uz opasku "dobar znak, prvi je potpis ženski, za srecu".

Hebrang je nabrojio pet svojih prednosti u odnosu na ostale predsjednicke kandidate.

- Ne kritiziram samo, nego i predlažem rješenja. Posjedujem višedesetljetno iskustvo u razlicitim podrucjima, od zdravstva do gospodarstva i politike. Dosljedan sam politicar, ne mijenjam stranke. Najsiromašniji sam kandidat, zajednicka imovina mene i supruge ne prelazi polovicu placa koje smo zaradili tijekom radnog vijeka. Jedini sam dragovoljac Domovinskog rata od prvog dana, drugi kandidati su odspavali Domovinski rat, redao je Hebrang sve što bi, prema njegovom mišljenju, predsjednicke izbore trebalo okrenuti na njegovu stranu. Trenutacne ankete prema kojima Hebrangu opasno visi cak i ulazak u drugi izborni krug ne zabrinjavaju ga, tvrdi.

- Otkad sam na izborima 1993. godine pobijedio s 12 postotaka razlike, a ankete su mi prije toga mjesecima predvidale da cu izgubiti za 20 postotaka, ne zamaram se nikakvim anketama. One su samo politicko oružje, naglasio je predsjednicki kandidat HDZ-a.

Hebrang je kazao da tijekom kampanje nece dijeliti ni narance ni nogometne lopte, nego samo izborni program što ga je srocio na 30-ak stranica i "jamstvo da cu iducih pet godina kao predsjednik dostojanstveno zastupati državu i da necu loše govoriti o svojim prethodnicima".

- Mislim da je to vrednije od naranci, ocijenio je Hebrang.


Podijeli: Facebook Twiter