Nevera potopila Rijeku, okretala aute...

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tijekom protekla 24 sata do jutros u 8 sati u Rijeci je palo 220 litara kiše po četvornom metru, doznaje se u meteorološkoj postaji u Rijeci. 

Od te količine, od sinoć u 20 sati do jutros u 8 sati, palo je 200 litara kiše, čime je u samo jednoj noći nadmašen višegodišnji prosjek padalina za rujan, koji za Rijeku iznosi 166 litara po četvornom metru, izvijestili su meteorolozi.

Zbog izuzetno obilne kiše bila su poplavljena niža područja grada, i to između Mlake i Fiumare u središtu grada, rekao je za Hinu zapovjednik profesionalne vatrogasne postrojbe Rijeka Hinko Mance. Najveći problemi bili su u pothodnicima gdje su neka vozila ostala zaglavljena u vodi pa je blokiran promet, a zabilježena su i dva udara groma u objekte u Rijeci. Na jednom je izgorio krov u površini od 30 četvornih metara, kazao je Mance.

Voda je izbacivala i oborinske šahtove pa su mjestimično nastajali "pravi gejziri i jezerca vode" na prometnicama i u drugim dijelovima grada što je otežavalo promet.

Nakon rješavanja urgentnih slučajeva, jutros je nastavljeno ispumpavanje vode iz podruma u širem središtu grada.

Na kvarnerskom području jutros puše bura, a na riječkom kiša je prestala. Temperatura u gradu u 9 sati je pala na 13 stupnjeva Celzijevih. (Hina, foto S. JEŽINA)


Podijeli: Facebook Twiter