Nevera donijela tek kratko osvježenje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nevrijeme koje se jucer u poslijepodnevnim i vecernjim satima spustilo na Istru samo je nakratko snizilo temperature za stupanj ili dva, ali nije donijelo vece kolicine oborina.

Regionalni meterološki portal Istramet prenosi da je fronta u Istru stigla u obliku jace oborinske naoblake sa sjeverozapada. Najveci dio nestabilnosti zadržao se nad otvorenim morem, a ulaskom na kopno sustavi su brzo slabjeli što se moglo uociti i po kolicinskom rasporedu oborina, piše Istramet.

Prolazno nevrijeme na Poreštini donijelo je najviše munja i tek malo kiše koja je vrlo brzo isparila s tla.Nakon nevremena koje je prohujalo nad Istrom zapuhala je umjerena, a ponegdje i jaka bura koja je temperature zraka tijekom noci spustila za nekoliko stupnjeva.

Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, u Pazinu je jucer u 7 sati ujutro izmjeren 21 stupanj, a u 13 sati 27 stupnjeva.

Jakih oborina nije bilo, a Istrametove automatske meterološke stanice zabilježile su 9 mm kiše u Rovinju, 8 mm u Novigradu, 6 mm u Puli i 3 mm u Umagu.

Od Gorana Kovacevica iz Istrameta doznajemo da je osvježenje trajalo kratko, a vec krajem tjedna ocekuje se novi, blaži toplinski val. (V. H.)


Podijeli: Facebook Twiter