Neven Šprajcer: Sve mi je podmetnuto

Neven Šprajcer u Pulu je došao iz Karlovca (M. ANGELINI)
Neven Šprajcer u Pulu je došao iz Karlovca (M. ANGELINI)

Prije mjesec i pol u Pulu je, mogli bismo reći na mala vrata, stigao Neven Šprajcer i odmah preuzeo funkciju savjetnika Mihaila Ščeglova, predsjednika Istre 1961. Kako je riječ o bivšem tajniku Karlovca, kluba koji je, skupa s Igorom Pamićem na klupi, iz Treće uveo u Prvu ligu, nije trebalo previše da se zbroji dva i dva pa da se zaključi da je Paminjo svog nekadašnjeg suradnika doveo na "Drosinu". Međutim, pokazalo se da je scenarij Šprajcerova dolaska u Istru 1961 ipak nešto drugačiji.

- Bez obzira što sam veliki prijatelj s Igorom Pamićem, s kojim sam četiri godine zajedno radio u Karlovcu, u Istru 1961 me isključivo pozvao predsjednik Mihail Ščeglov, odnosno došao sam na njegov prijedlog, razriješio je ovu dilemu neven Šprajcer.

"Vjerojatno ne bih došao u Pulu da Ščeglova i Pamića ne poznajem od ranije, ovako sam stigao i zadovoljan sam suradnjom koju smo ostvarili. Na žalost, klub nije profitirao mojim dolaskom jer je osvojeno manje bodova otkad sam ja u Istri 1961 nego što ih je prikupljeno ranije, no nadam se da dugoročno neće biti tako i da će klub uz moju pomoć, bez obzira kakva ona bude, profitirati.

Pula ima i gradonačelnika koji je svjestan da je nogomet najvažnija sporedna stvar na svijetu i koji sigurno neće okrenuti leđa Istri 1961, što je jako bitno. Stoga ovdje postoje sve predispozicije da se klub makne od te borbe za ostanak, da se prekine ta tradicija i počnemo se boriti za Europu, kad smo joj geografski već tako blizu."

Probleme u planovima koje ima s Istrom 1961 Nevenu Šprajceru mogao bi donijeti skori sudski proces koji će se voditi protiv njega zbog navodnog mita koji je dao Željku Širiću u zamjenu za "pošteno" suđenje.

- Što se tiče moje situacije, kako sam odgovorno tvrdio onda, tako tvrdim i sad. Smatram se nevinim i učinit ću sve da to i dokažem na sudu. Sve mi je to podmetnuto zbog političkih igara, ali to moram dokazati na mjestu predviđenom za to. Nema tu nikakvog slučaja, ono što sam ja doživio je čisto podmetanje, ali na žalost i sami znate da sad o tome ne mogu govoriti jer proces ide dalje i uvjeren sam da ću na njemu dokazati da nemam nikakve krivnje.

Ja ću i dalje raditi svoj posao, mada moram priznati da me cijela ova situacija puno poremetila. S druge strane, budimo realni, pitanje je da li bih ikad bio ovdje da nije bilo tog procesa, vjerojatno bih radio na svom mjestu u Udruzi prvoligaša ili bih bio na nekoj poziciji u HNS-u. (piše Ivica CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter