Neven Praštalo pjeva za sve ljubavi


Popularni buzetski pjevač Neven Praštalo ovih dana završava snimanje svog prvog albuma. Do sada je Praštalo publici bio poznati po hit singlovima "Suzama ću plaćati račune", "Nemam je srce za bacanje", "Zlatna prašina" i "Srce ti na poklon dao" s kojima je na ljestvicama popularnosti mnogih radio postaja postigao veliki uspjeha, a tjednima je po željama slušatelja držao prva mjesta.

Šest novih pjesama

Napokon je na veselje njegove publike i obožavatelja na red došao i album, prozvan po jednoj od pjesama "Za sve ljubavi". Autori pjesama na Praštalovom prvijencu su Bratislav Zlatanović, veliki hitmaker koji je u protekla četiri desetljeća hrvatskoj glazbenoj sceni podario niz velikih uspješnica, zatim Ivica Šeperić iz grupe Romantic, pratećeg benda Mladena Grdovića, koji se na ovom albumu pojavljuje kao tekstopisac, skladatelj, izvođač i producent, a kao aranžer pojavljuje se Branko Glavan iz zagrebačkog studija Rebecca. Naravno tu je i Marin Seko iz grupa Banana, pratećeg benda Dražena Zečića s kojim Praštalo uspješno surađuje od samih početaka svoje karijere.

Na albumu se nalazi 10 pjesama. Pola albuma, pet pjesama, snimljeno je u Zadru u studiju MGS Marina Seke, a ostalih pet u Zagrebu studiju Rebecca Branka Glavna. Zahvaljujući suradnji s vrsnim i iskusnim glazbenicima Praštalo vjeruje kako je snimio album s pjesmama koje će mnogi rado poslušati.

- Osim već poznatih pjesma kao što su "Suzama ću plaćati račune", "Nemam je srce za bacanje", "Zlatna prašina" i "Srce ti na poklon dao", na albumu će se naći i šest novih, a jedna je od njih posvećena mojoj kćeri Kiari, a tko se pjesma i zove, "Kiara". Napisana po istinitoj priči, a govori o tomu kako više živimo zajedno, kaže Praštalo. Ne želeći odati teme ostalih pjesma, s kojima želi iznenaditi publiku, dodaje kako se kroz sve njih provlači ljubavna tematika, jer ljubav je vječna inspiracija. Ljubav je, kaže, inspirativna ako je uzvraćena, a inspirativna je i kada to nije, kada je platonska, neuzvraćena, neshvaćena ili nesretna.

Promocija za Martinje

- Ljubav je ono što nas pokreće. O njoj su napisane najljepše pjesme, a bez nje, tog najuzvišenijeg ljudskog osjećaja sve bi bilo besmisleno, kaže Praštalo, vjerujući kako će pjesme s njegovog prvijenca slušatelja dirnuti upravo u živac koji upravlja najuzvišenijim i najprofinjenijim ljudskim osjećajima.

Promocija albuma "Za sve ljubavi" održat će se za Martinje 11. studenog u Baškotima u Vinskoj kući Matić, a goste koji s Buzeštine koji joj žele prisustvovati organiziran je autobus iz Kozari ispred konobe "Volte". Budući da Prašatlo, odmah nakon prve promocije mora na operaciju koljena, početkom 2018. promocija će se održati u konobi "Volte". (Mirjan RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter