Neuvjerljiva Čačićeva opravdanja

Ante Čačić (D. MEMEDOVIĆ)
Ante Čačić (D. MEMEDOVIĆ)

Dan nakon objave konačnog popisa putnika na Europsko prvenstvo u Francuskoj igrači su, iako to ničim neće odati, smireniji. Pritisak koji je bio prisutan prije otpisivanja trojice igrača, poglavito kod onih koji su bili "na rubu", sad je potpuno splasnuo, pa se mogu mirno koncentrirati na sve ono što ih čeka već za deset dana u Parizu.

Dvojica otpisanih, Duje Ćaleta-Car i Domagoj Antolić sigurno su bili razočarani što su baš oni prekobrojni, no to nije bilo toliko primjetno kao kod Alena Halilovića. On je odjurio iz sale za sastanke, a nedugo zatim i iz hotela, doslovno bez pozdrava. Istina, nešto kasnije je SMS porukom poželio suigračima sreću u Francuskoj i to je sve.

Javnost je podijeljena, netko će reći da mu i nije mjesto među onim najboljima, dok će drugi govoriti upravo suprotno, tim više ako se zna tko je sve na konačnom popisu. Što je presudilo Haliloviću? Presudio mu je, prije svega, izbornik Ante Čačić koji je izostavljanje mladog reprezentativca opravdao time da je umoran od uspješne, ali naporne sezone i da će mu više koristiti da se dobro odmori i pripremi za novu natjecateljsku godinu. Ukoliko je dvojio između njega i Duje Čopa, a dojam s press konferencije je upravo takav, onda valja naglasiti da je i 26-godišnji napadač Malage odigrao 32 utakmice u istoj ligi, samo tri manje od Halilovića, pa se taj razlog čini prilično neuvjerljiv. (Boris VIDULIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU 2. LIPNJA


Podijeli: Facebook Twiter