(Ne)uspješni alkemicari

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Ovo je prvi put da sam nagraden na Uzletu i oduševljen sam jer nije lako u Labinu, tom srcu kulture i umjetnosti, medu svim slikarima i kiparima dobiti nagradu", ushiceno je u telefonskom razgovoru netom po završetku svecanog otvorenja ovogodišnjeg 13. labinskog uzleta likovnosti rekao slikar Emil Bobanovic Colic.

Vijest o prvoj otkupnoj nagradi Grada Labina za njegov rad "Praznino, znaš li put II" zatekla ga je na Pelješcu, gdje trenutno boravi, a jednako sretno zvucala je, ali i izgledala sinoc pod ložom prisutna slikarica Jasna Maretic, koju su kolege i uzvanici bezbroj puta cjelivali i cestitali joj na uspjehu, otkupnoj nagradi sponzora, tvrtke NovaTec, cije ce prostorije od sada krasiti njezin akvarel "Borovi II".

Dvadeset i pet umjetnika na zadanu je temu "Alkemija akromatskog" povjesnicarke umjetnosti Branke Arh, koja potpisuje postav izložbe, a zajedno s kolegicom Gorkom Ostojic Cvajner i arhitekticom Ester Miletic cini i strucni ocjenjivacki sud, odgovorilo ostvarenjima akrilom, uljem i kombiniranim tehnikama na platnu, crtežima ugljenom i tušem na papiru, instalacijama i keramikom, a pet studenata umjetnickih akademija, što izlažu u kapeli sv. Stjepana, izrazilo se, medu ostalim, i animiranim filmom te kolografijom.

Nikad ujednaceniji Uzlet, vizualno dakako, komentirali su mnogi po dolasku u gradsku ložu ciji su zidovi i ove godine još jednom bili ogranicavajuci faktor u primjerenom prezentiranju i jednakopravnom postavu svih umjetnina.


Podijeli: Facebook Twiter