Neuskladeni pošta i MUP

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cak ni uzimanje slobodnog dana za izradu nove osobne iskaznice, vozacke dozvole ili putovnice, što zbog uobicajenih gužvi, što zbog radnog vremena policije do 14 sati, nije garancija da ce se traženi dokument uspješno i ishoditi. To nam potvrduje naša sugovornica koja se požalila da je otišla ranije s posla i u MUP ušla deset minuta prije 14 sati te zamijetila da su u 14 sati zakljucali ulazna vrata.

Svi koji su se u tom trenutku zatekli u zgradi mogli su ostati obaviti posao zbog kojeg su došli, no naša sugovornica kaže da je zapela na poštanskom šalteru, na što nije racunala. Kako nam je ispricala, nakon više od pola sata cekanja za registraciju automobila stigla je na red i saznala da mora platiti iznos na uplatnici, no u poštanskom uredu, koji radi u sklopu policije, receno joj je da je radno vrijeme do 14.30 sati te da naknadu ne može platiti. Buduci da druga najbliža poštanska poslovnica radi do 14.30 sati, zakljucila je da bi se radno vrijeme one u zgradi policije ipak trebalo uskladiti s onim policijskih šaltera.

Upit o tome proslijedili smo Filipu Smerdelju iz Ureda za korporativne komunikacije Hrvatske pošte koji nam je odgovorio da su radna vremena svih poštanskih ureda u Republici Hrvatskoj odredena pravilnikom o poštanskom sustavu javnog operatora. "Medutim, razmotrit cemo ovaj zahtjev te obaviti potrebne analize na temelju kojih cemo poduzeti potrebne korake da bismo izašli u susret našim korisnicima", odgovorio nam je Smerdelj.


Podijeli: Facebook Twiter