Neupitna predanost glazbi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Koncert Stjepana Hausera (violoncelo) i Amadeja Herzoga (bajan), održan sinoc u medulinskoj crkvi sv. Agneze u sklopu Medulinskog koncertnog ljeta 2010., privukao je veliki broj zaljubljenika u glazbu koji su uživali u odlicnoj izvedbi mladih glazbenika.

Sva mjesta u crkvi bila su zauzeta, a publika nije uspjela suzdržati se od oduševljenja pa je pljeskala cak i izmedu stavaka "Gamba sonate br. 1 u G-duru; BWV 1027 (Adagio, Allegro ma non tanto, Andante, Allegro moderato)" J. S. Bacha.

Hauser i Herzog su koncert zapoceli Adagiom iz Bachove "Toccate u C-duru", a nakon iznimno dobro prihvacene "Gamba sonate" izveli su pateticnu (u dobrom smislu rijeci) i dirljivu "Molitvu" iz "Židovskog života" E. Blocha.

Slijedila je izvedba skladbe "Vocalise" S. Rahmanjinova, koja je takoder oduševila publiku, no vrhunac dobro promišljenog koncertnog repertoara bila su djela A. Piazzole: "Ave Maria", "Oblivion" i "Le Grand Tango".Hauser i Herzog su srcani izvodaci koji se ne štede i koji tijekom izvedbe daju uvijek sve od sebe.

Njihova mimika i gestikulacija plijeni pažnju publike, a iako su u svom tom zanosu ponekad i komicni, to samo upotpunjuje ugodaj tijekom koncerta. Publika je u toj njihovoj medusobnoj igri i komunikaciji prepoznala neupitnu predanost glazbi i odsviranom materijalu, što je na kraju i nagradila velikim aplauzom.

Kao poklon publici, Hauser i Herzog su odsvirali još jednu Piazzollinu skladbu - neponovljivi "Libertango", zbog koje su dobili još jedan dugacak i zaslužen aplauz.

Violoncelista Stjepana Hausera nije potrebno posebno predstavljati, a dovoljno je dodati da je, iako je tek u svojim ranim dvadesetima, ostvario vec bogatu medunarodnu karijeru.

Amadej Herzog trenutno pohada postdiplomski studij na Royal Academy of Music u Londonu u klasi prof. Owena Murraya. Diplomirao je 2008. na Sveucilištu Jurja Dobrile u Puli u klasi dr. Slavka Magdica gdje mu je dodijeljena i diploma za umjetnicki angažman i poseban doprinos u promociji Odjela za glazbu.


Podijeli: Facebook Twiter