Neuobičajene kandidatkinje za Miss Amerike

Alexis Wineman pati od Aspergerova sindroma
Alexis Wineman pati od Aspergerova sindroma

Na ovogodišnjem, 92. natjecanju za Miss Amerike pojavit će se i dvije neuobičajene kandidatkinje, jedna autistična djevojka i djevojka koja će uskoro biti podvrgnuta uklanjanju grudi.

Ljepotica iz Montane, 18-godišnja Alexis Wineman koja je ujedno i najmlađa sudionica natjecanja u ljepoti 12. siječnja u Las Vegasu, pati od Aspergerova sindroma. Liječnici su joj dijagnosticirali bolest u dobi od 11 godina i od tada o tome otvoreno govori.

"Ljudi misle da su svi autisti isti. Radi se o mentalnoj bolesti koja nam priječi da se izrazimo u društvu, ali ima onih koji dobro žive s autizmom. Neki se osjećaju dobro, a neki manje dobro", kazala je ta mlada djevojka.

Iz Washingtona stiže 24-godišnja Allyn Rose koja će se nakon izbora ljepote, kakav god bio ishod, podvrgnuti uklanjanju grudi jer je njezina majka umrla od raka dojke kada je Allyn imala samo 16 godina. "Mogu stalno biti na oprezu i u iščekivanju, ili poduzeti drastičnu mjeru koja će mi produljiti život", objasnila je Rose. Naime, i njezina teta i baka su također preminule od iste bolesti. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter