Neuništiva Neda Ukraden nastupila u Žminju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U drugom pokušaju, nakon punih 30 godina, neuništiva Neda Ukraden nastupila je u Žminju. Ovaj put u sasvim novom, techno glazbenom ruhu, koketirajući s turbo folkom. Mnogi je nazivaju Tinom Turner s Balkana, a u žminjskoj Areni je vitalna 62-godišnjakinja, s karijerom koja traje više od 45 godina, baš tako samouvjerena u minici i izgledala.

Predstavljajući svoj novi album "Biti svoja", za koji je pjesme napisao Dušan Bačić, koji je prati na koncertima, a aranžmane Fayo, Neda Ukraden je pokazala da se pjevanjem i bogatim zvukom približila Severini. Uz singlove s ovog nosača zvuka "Najbolji klub u gradu" i "Na Balkanu" u Žminju je premijerno izvela novi "Dobro došli šampioni".

Zanimljivo, publika, u kojoj je najviše bilo mladih cura, znala je sve pjesma napamet, što svjedoči da se Neda Ukraden itekako sluša na ovim prostorima. Kada je posegnula sa svojim najvećim hitom u novoj opremi, Novkovićevom "Zora je", zaorila je cijela Arena. Vječni hit, preveden na trinaest svjetskih jezika, postao je jedan od naših najpoznatijih evergreena.

Skladbe iz novije faze svoje bogate karijere Neda Ukraden je vješto miksala sa pop hitovima nastalih u suradnji sa Đorđem Novkovićem i Ratkom Dujmićem osamdesetih godina. Izvedena je i naslovna skladba jednog isto tako tiražnog nosača zvuka "Šaj, šaj" iz njene sarajevski faze, ta kasnijeg povratka Jugotonu, koji ju je nagradio Zlatnom pticom za danas nezamislivih dva milijuna prodanih ploča. Vrijeme od početka 1980. do 1990. bilo je najplodnije razdoblje njene karijere.

U kasnijoj fazi svoje karijere, u kojoj je izdala gotovo trideset albuma, u Beogradu se Neda Ukraden počela približavati disku, technu i turbo folku. Posljednji album "Biti svoja" je vrhunac tog novog pristupa.

Kao i na gotovo svim koncertima u žminjskoj Areni, koji se održavaju vikendom, publiku je zagrijavao pazinski Amaro band. Promotor Vaseljko Buić je za slijedeći vikend najavio Zlatka Pejakovića i Mladena Grdovića. (Napisao i snimio A. POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter