Neti Žiković Nagrada grada Pule

Neta Živković (Arhiva)
Neta Živković (Arhiva)

Odbor za dodjelu nagrada i drugih priznanja, razmatrajući pristigle prijedloge za imenovanje ovogodišnjih laureata koji će na svečanoj sjednici gradskog vijeća na Dan grada Pule dobiti Nagradu, Povelju i Grb grada, donio je jučer svoje odluke.

Tako će Nagrada grada Pule biti dodijeljena Neti Žiković, Grb grada udruzi Sonitus, odnosno timu zaslužnom za reallizaciju Visualia Light Postcard čiji je rezultat bio ulazak u Guinnessovu knjigu rekorda u kategoriji "najveći ljudski svjetlosni znak". Povelja grada Pule ove godine pripast će Tehnomontu za 60 godina rada.

Za Nagradu grada pristiglo je ukupno devet prijedloga. Neetu Žiković predložio je Mjesni odbor Arena za višegodišnji rad, naročito na području društvenog rada, unaprijeđenju vrijednosti volonterstva i socijalne skrbi rte što je dala značajan doprinos razvitku i ugledu Grada Pule.

Za Grb grada Pule pristiglo je sedam prijedloga. Prijedlog da udruga Sonitus bude ovogodišnji laureat dostavila je pulska Turistička zajednica, a između ostalog, smatraju da je upravo ova ekipa zaslužna što je fotografija s natpisom Pula+Istria obišla cijeli svijet.

Za Povelju grada Pule konkurirala su tri kandidata. Prijedlog da se Povelja dodijeli Tehnomontu dostavila je Županijska gospodarska komora - HGK, i to zbog višegodišnjih izvanrednih rezultata i osobitih uspjeha u radu, kao i zbog šest desetljeća dugog poslovanja. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter