Netanyahu: Sankcije Iranu pred postizanjem cilja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu zatražio je u nedjelju od međunarodne zajednice da Iranu ne ublažava sankcije i ocijenio da su sankcije na putu da postignu cilj i liše Iran kapaciteta obogaćivanja uranija.

- Sankcije protiv Irana su aktivne i moćne. Samo što nisu postigle cilj, ocijenio je u nedjelju Netanyahu na tjednom sastanku Vijeća ministara. "Ne treba ih ublažiti prije nego što Iran bude lišen kapaciteta obogaćivanja uranija i izrade atomskog oružja", dodao je.

Netanyahu se prošlog tjedna sastao s američkim predsjednikom Barackom Obamom u Bijeloj kući kada su razgovarali o iranskom nuklearnom programu.

- Ne protivimo se diplomatskim pregovorima s Iranom, naglasio je Netanyahu u nedjelju o nedavnim američkim naporima davanja šanse diplomaciji u kontekstu popuštanja napetosti između Washingtona i Teherena.

Zaključio je da Izrael samo podsjeća da ti pregovori trebaju navesti Iran da uništi svoje kapacitete obogaćivanja. "Iran ističe civilnu namjenu svog nuklearnog programa. Sedamnaest zemalja u svijetu proizvodi nuklearnu energiju bez ijedne centrifuge, bez obogaćivanja, jer je obogaćivanje glavni sastojak u proizvodnji atomske bombe", istaknuo je. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter