Nesuglasice Babina i Išića prekinule put oko svijeta!

Pukla ljubav - Nevenko Babin i Robert Išić (Danilo MEMEDOVIĆ/Arhiva)
Pukla ljubav - Nevenko Babin i Robert Išić (Danilo MEMEDOVIĆ/Arhiva)

Nevenko Babin i Robert Išić, pulski jedriličari koji su se 22. srpnja iz lučice Bunarina jedrilicom "Zuri" otisnuli na dvogodišnje putovanje oko svijeta, završilo je nakon svega dva mjeseca plovidbe. Kako doznajemo, razlog su nesuglasice iskusnih moreplovaca koje su započele nedugo nakon isplovljavanja, a kulminirale su nedavnim dolaskom na Gibraltar, gdje je Išić konačno napustio brod i vratio se kući zrakoplovom.

Babin, vlasnik jedrilice "Zuri", već sljedeći dan krenuo je punim jedrima natrag, u pravcu španjolske Cartagene, odakle planira stići do Palme de Mallorce, a potom otploviti na Sardiniju. Riječ je o vrlo rizičnom putovanju za jednu osobu, neovisno o njegovom golemom iskustvu s obzirom na to da je Sredozemlje, poznato kao jedno od najopasnijih mora svijeta, u ovo doba godine vrlo nemirno, a u nekim dionicama očekuju ga višednevna jedrenja bez zaustavlja, a time i bez odmora.

Zasad nismo uspjeli stupiti u kontakt s Babinom, a niti nam se Išić nije javljao na telefon.

Za putovanje koje je trebalo obuhvatiti veći dio svijeta dvojac, koji se poznaje dugi niz godina i kojem ovo nije bilo prvo zajedničko jedrenje, opsežno se pripremao godinu i pol dana, opremajući brod novim jedrima, navigacijom, potrebnom dokumentacijom i ostalim potrepštinama. Iz Pule su se zaputili prema Žirju, potom na Vis te zatim na talijansku obalu. Zaustavili su se na Siciliji, Palmi de Mallorci, Ibizi i u Cartageni, čekajući najpovoljnije vremenske uvjete za nastavak putovanja. (Krešimir TADIJIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter