Nesudeni kradljivac aviona je - djecak

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nije krada vec djecja igra! Pokazalo se da pokušaj krade ultralakog aviona s uzletišta u Tugonici kod Marije Bistrice nije bio nikakav ozbiljan kriminal, vec djecji nestašluk. Naime, policija je nakon višednevnog istraivanja utvrdila da je avion prošli petak oko 15 sati na uzletištu pokrenuo 12-godišnji djecak.

Iz znatiželje ili obijesti, 12-godišnjak je uskocio u utralaki avion Typhoon TL 32 koji je bio parkiran na uzletištu, uspio ga je pokrenuti, a nakon što je neko vrijeme rulao po travnatoj pisti, završio je u obližnjem žbunju. Je li uopce želio poletjeti zna samo on, kao i istražitelji koji su s njim razgovarali. U svakom slucaju, nakon što se letjelica prevrnula, maleni je "pilot" uspio iskociti. Buduci da ocito nije bio ozlijeden, dao se u bijeg.

Na uzletištu aerokluba "Bistrica" bili su i istražitelji zrakoplovnih nesreca te Zdravko Erdelja, vlasnik aviona. On je bio šokiran navodnim pokušajem krade zrakoplova, a sada kada je cuo što se doista dogodilo, možda je još više iznenaden. No, sasvim sigurno nije sretan zbog oštecenja na letjelici koje ce ga stajati nekoliko desetaka tisuca kuna.

Dvanaestogodišnjak, buduci da je prema zakonu još uvijek dijete, nece kazneno dogovarati, no nije iskljuceno da ce njegova obitelj morati sudjelovati u isplati odštete za ošteceni avion. (Ana RAIC KNEŽEVIC)


Podijeli: Facebook Twiter