Nešto se kuha u fažanskoj vlasti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Neki dogadaji s prošle sjednice fažanskog vijeca ukazuju na to da opcinska izvršna vlast ne odraduje svoj posao na adekvatan nacin te da medu predstavnicima izvršne i predstavnicke vlasti postoje nesuglasice i problemi u komunikaciji. Zato smatram da je moja dužnost upoznati mještane s tim dogadanjima. Naime, na sjednici održanoj prije tjedan dana predsjednik opcinskog vijeca Damjan Milekic je vijecnicima obznanio da više nije clan proširenog kolegija nacelnice Ade Damjanac, rekao je na konferenciji za novinare Ivan Marceta, predsjednik Kluba vijecnika IDS-a u fažanskom vijecu.

- Milekic je treci covjek u fažanskoj vlasti, nakon nacelnice i njenog zamjenika, pa se ne mogu oteti dojmu da za odstupanje ima dobre razloge s kojima bi trebali biti upoznati i vijecnici i mještani. Moja pretpostavka je da je ovaj potez povezan s previranjima unutar fažanske vlasti i s manjkavostima u njenu radu na što je fažanski IDS vec upozoravao, rekao je Marceta.

Drugi razlog sazivanja konferencije bio je oglušivanje fažanskog SDP-a na prijedloge IDS-ovih vijecnika. Marceta je još u travnju uputio prijedlog odluke o ukljucivanju Fažane u lokalnu akcijsku grupu-LAG koja objedinjuje predstavnike malih i srednjih poduzeca, lokalne samouprave, neprofitnih organizacija koji se potom dogovaraju o zajednickom nastupu s ciljem razvoja regije ili mjesta.

- Iako sam poštovao proceduru ta se tocka nije našla na dnevnom redu posljednje sjednice, a predsjednik vijeca Milekic mi je rekao da nije dobio spomenuti prijedlog odluke. No, onda ga je pokazao vijecnicima i rekao da ga je primio dan prije sjednice. Na moj upit gdje je bio prijedlog više od dva mjeseca nacelnica Ada Damjanac mi je odgovorila da ju je procelnica zametnula, rekao je Marceta.

Na kraju je zakljucio da navedeno govori u prilog aljkavosti i nezadovoljavajucoj komunikaciji unutar fažanske vlasti, te opstruiranju IDS-ovih prijedloga. (T. GRBIC)

 


Podijeli: Facebook Twiter