Nešto bijelo, nešto prugasto...

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bez obzira na to da li idete na odmor samo za vikend, produženi vikend ili ste uspjele uloviti cijeli tjedan, dilema je uvijek ista: što spremiti u putnu torbu? Kao hitnu pomoc za te situacije donosimo nekoliko savjeta.

Prvo, ne nosite sa sobom cijelu garderobu. Drugo, radije nosite stare vec pomalo iznošene stvari u kojima se osjecate ugodno nego da vas nove sandale na štiklu nažuljaju i pokvare odmor. Trece, pazite na boje i uzorke tako da bez puno razmišljanja jedan komad odjece možete kombinirati s drugima. I obavezno ponesite nešto s dugim rukavima.

Cetvrto, pamuk, viskoza, lan, svila - to su materijali u kojima tijelo diše i u kojima cete lakše podnijeti ljetne vrucine i sparine. Peto, zaboravite na kostimice i odijela (osim onih kupacih ako se ne kupate na nudistickoj plaži ili nekoj skrovitoj uvali). Niste na poslu nego na odmoru.Šesto, ako baš nikako ne možete bez make upa neka on barem bude laganiji.

Tonirana krema, maskara i sjajilo su sasvim dovoljni rekviziti u ljetnoj kozmetickoj torbici.Sedmo, bez kreme, mlijeka ili ulja za suncanje ne idite nikamo. Osmo, kape ili šeširi su neophodna ljetna zaštita, a uz to su i modni dodatak.

Deveto, zaboravite na kožne torbe. Sada se nose platnene i slamnate. Deseto, najbolje bi bilo da štikle ostavite doma. I noga se mora odmoriti od svakodnevnih stresova.

A sada, pakiramo torbu. Kupaci kostim (ili dva) nikako nemojte zaboraviti. Jakna od trapera je univerzalna ispomoc ako naglo zahladi i nosi se na sve (i kišobran mora u torbu). Kratke hlace ce vam sigurno trebati i dobro ce vam doci na raznim mjestima od plaže do rucka. Cak i ako niste ljubiteljica kratkih hlaca odmor je idealno vrijeme da ih isprobate.

Lagane ljetne haljine s tankim ili širim naramenicama, kratke ili do poda, takoder su postale gotovo neizostavna ljetna odjeca. I traperice negdje nagurajte u torbu. Pregršt majica na naramenice i kratke rukave i neka košulja (one od bijelog lana su super) je neizostavan. Ubacite koji komad nakita, neki šal ili maramu, japanke, sandale (rimljanke ili one s platformom), balerinke i tenisice. I - to je to.

Ponesite i neki ceker ili vecu torbu koja ce vam služiti za plažu, ali i za skitanje gradom i neku manju torbicu za vecernje izlaske.

Bijelo je ljetna boja par excellence pa ponesite nešto bijelo. Bijele hlace cak mogu biti dostojna zamjena za traperice. Prugice takoder nikada ne izlaze iz mode. S bijelom tunikom bit cete sofisticirane. S bijelom kanotijerom možete biti casual, a samo s dodatkom malo nakita postajete šik.

Haljine su pravi ljetni adut. Udobne su, u njima možete ici na bilo koje mjesto.

Ako nešto i zaboravile kod kuce, vrlo cete brzo otkriti da bez toga itekako možete. Ne dopustite da vam neka takva banalna sitnica pokvari dugoocekivani odmor.


Podijeli: Facebook Twiter