Nešto bijelo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bijele odjevne kombinacije jednostavnih krojeva i minimalistickog stila - jedna su od modnih tendencija za proljece/ljeto 2009. Ako ne volite boje i vec vas živcira taj vatromet jarkih boja koji je bio »in« protekle dvije godine u kolekciji za jesen/zimu, odlucite se za bijelo. Na bijelo su tipovali i neki od vrhunskih modnih magova današnjice, poput Karla Lagerfelda, koji je Chanelovu kolekciju osmislio upravo u bijelom uz crnu u tragovima.Nešto bijeloga uvijek imamo u ormaru. Neka tih bijelih krpica sljedecih mjeseci bude malo više. Sjecate se da bijelo dobro stoji na blago preplanuloj koži (neka vam u tome pomognu preparati za blago tamnjenje). Još jedno važno obilježje bijeloga je da apsolutno svima dobro stoji - bez obzira na boju tena, godine i konstituciju. Bijelo možete nositi od jutra do mraka. Može se kombinirati sa svim bojama i njihovim nijansama. »Joj, ne znam što bih danas obukla!« Sjetite se koliko ste puta to rekle. Tada je rješenje - nešto bijelo.
Bijela odjeca vec sama po sebi predstavlja pravi val svježine, a za toplih i sparnih dana treba nam i takvo vizualno osvježenje. Od proljetnih balonera do kupacih kostima - svega ima u bijeloj boji. Na vama je da izaberete koje bijele kombinacije želite nositi. Neka to bude barem jedan detalj, jer u bijelom se osjecamo bolje. Bijela je puna optimizma i radosti. Nije tako svugdje u svijetu. Jeste li znali da je u Japanu bijela boja tugovanja i žalosti.Bijelo odijelo, haljina, traperice, kratke hlacice, košulja ili majica - izbor je ogroman. I bijeli šal od šifona ili svile može biti vaš izbor. Tu su i bijele torbe. A tek štikle s vrtoglavo visokom potpeticom, koje u najotkacenijim slucajevima može krasiti i cipka. Bijeli šešir glavu cuva da vas ne lupi sunce.Bijela odijela su ležerna, od laganih prozracnih materijala poput spoja viskoze i svile ili od mekanog pamuka i poliestera uz trunku elastina.Hlace mogu biti užih nogavica, što znaci da mogu biti i nešto krace. Mogu biti široke cijelom dužinom, primjerice kao one cije se nogavice vezuju špagicama pa poprimaju sportski štih koji može biti nadopunjen jaknicama - vjetrovkama s pletenim rubom. Nose se i bijeli kombinezoni koje krase zanimljivi izrezi. Haljine su vec niz godina pravi modni adut za toplije dane. Obicna bijela haljina od popelina na kopcanje cijelom dužinom, bez rukava, uz ovratnik nalik onome s muške košulje, može se nositi iznad kupaceg kostima poput ogrtaca. Ako je nadopunite širokim smedim kožnim remenom i štiklama, spremne ste za vecernji izlazak. Ista haljina može doživjeti novu metamorfozu nošena uz tenisice i prugastu crno-bijelu majicu na kopcanje te malo zlatnog nakita. Ako želite samo jednu novu bijelu stvarcicu, takva je haljina-košulja idealna.Bijela haljina može imati i volane na raznim mjestima, što je takoder »in«. Može biti i svojevrstan podsjetnik na modu 50-ih i 60-ih godina ili biti reinterpretacija nekadašnjih djecjih haljina.
Bijele kratke hlace voljet ce mlade generacije. One si mogu dozvoliti i kratki kombinezon sa širim naramenicama koje se vezuju oko vrata s kopcanjem naprijed, dok na struku, za mladenacki štih, ima veliku mašnu. One malo starije mogu se odluciti za nešto duže hlace ravnih nogavica (ali iznad koljena), koje su ispeglane na crtu, što ce im dati strogocu. Ako sve još zacinite svilenom bluzom i tu bjelinu razbijete torbom i sandalama u boji, bit cete vrlo elegantne i moderne.Možete se odluciti i za samo tracak bijeloga. Ima zanimljivih tunika koje se mogu kombinirati s hlacama raznih dužina i širina. Obicna bijela majica kratkih rukava (starije ce se sjetiti Marlona Branda u »Tramvaju zvanom cežnja«) ili majice poput muške kanotijere takoder ce vam dobro doci. A tek bijele tenisice koje u nekim varijantama dobivaju i mašnu koja se može skinuti, što znaci da imate jedan za dva, jer ste kupili jedne tenisice, a imate dvije kombinacije nošenja.

 


Podijeli: Facebook Twiter